Landelijk wonen is minimalistisch

Wat heeft landelijk wonen met minimalisme te maken? 

Door de jaren heen is het begrip landelijk wonen bij iedereen bekend en heel populair geworden. Het landelijke interieur heeft dan ook niet stil gezeten en is met alle woontrends meegegaan. Vroeger wilde iedereen veel brocante en witte accessoires om het interieur een landelijke sfeer te geven. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar wel minimalistischer. Ook het minimalisme heeft zijn intrede gedaan bij de landelijke woontrend.

Landlijke minimalisme

De landelijke woontrend is momenteel minimalistisch en stoer. Om een landelijke uitstraling te geven aan uw woning hoeft u niet altijd de muren donker te verven om sfeer te maken. Het huis kan er soms ook wat te donker van worden. Een mooi glad gestucte muur met mooie kalkverf in lichte kleur geeft een heel mooi landelijk effect. Voor het ultieme effect kiest u voor een grote bank met een mooie linnen hoes en een mooie stoel (deze hoeft niet van hetzelfde merk of stof te zijn). Zo heeft u een mooie basis. Als salontafel is het leuk om een lang oud bankje te gebruiken of meerdere kleine houten tafeltjes en krukjes bij elkaar.

 

 

Landelijk stoer

Stoer is ook een nieuw begrip in het landelijk wonen. Dit komt terug in het materiaal gebruik. Het hout van de meubels mag grof en groot zijn. De planken aan de muur dik en de stoffen stoer en basic. De accessoires mogen groot, rustiek en stoer zijn zoals een oud schilderij, authentieke kruiken, vazen en potten. De kruiklamp geeft de woning meteen een landelijke uitstraling.

   

 

Landelijke Keuken

Voor de keuken bereikt u al veel met een paar mooie stoere broodplanken op het aanrecht. Uiteraard kan een landelijke keuken niet zonder kruidenplantjes in mooie potten. De bovenkastjes worden door planken vervangen waar u een paar mooie potten op kunt zetten. Een stoere landelijk industriële hanglamp boven de eettafel maakt het plaatje af.

 

                                                                                                        Octo wood natural hanging lamp chandelier

 

Landelijke slaapkamer

Om een landelijke sfeer te creëren in de slaapkamer staat soberheid voorop.  Het bed en het beddengoed zijn de eyecatchers, maar blijven sober. Een landelijk effect wordt gecreeërd wanneer je bijvoorbeeld krukjes van hout gebruikt als nachtkastje met daarboven een hanglampje of een lang dun tafellampje. Als u een grotere slaapkamer heeft, kunt u een sfeervol hoekje maken met een tafeltje en een stoel. Een vaas met een ranke tak erin maakt het helemaal af. De slaapkamer wordt dan bijna een stilleven.

blossom bloem purple only

Oud Indiaas dienblad Randda                blossom bloem purple

 

Wil je vaker leuke stukjes, interieur ideeën en tips lezen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en/of Like HOUSE-Dressing op FB

 

Bron Lilian Kraaij ,  HOUSE-Dressing ,  Pinterest: Rtl woonmagazine ,  Pinterest: studiohomeonline ,  Pinterest: Petra Postmus ,  Pinterest: axel vervoordt , Pinterest: coolchicstylefashion

© 2013 - 2024 HOUSE-Dressing.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel