Sober wonen

Onder de landelijke interieur stijlen kan je verschillende stijlen onderscheiden. Zo heb je de brocante stijl, romantische stijl of de sobere woonstijl. Het woord sober komt van de rauwe en warme tinten die deze stijl met zich mee meebrengt. Een grote inspirator van het sobere interieur is de bekende Antwerpse antiquair Axel Vervoordt. De bekende antiquair staat inmiddels wereldwijd bekend als topontwerper voor het residentieel wonen. Zijn liefde voor eenvoud, verschillende materialen uit verschillende culturen en de schoonheid van de imperfectie maken zijn interieur ontwerpen en stijl indrukwekkend.

Afbeeldingsresultaat voor Pheasant candlestick

De sober woonstijl is in ieder huis toepasbaar. Wil je graag de sobere woonstijl in je woning, kijk dan eerst naar het huis, de ruimte, lichtinval, de sfeer die het huis van zichzelf al uitstraalt. Vanuit die gegevens ga je te werk. Heb je een nieuwbouwhuis, dan zal een donkere muur zeker zijn werk doen om een goede basis te leggen. Je kan hier een mooie kalkverf of krijtverf van bijvoorbeeld L'Authentique voor gebruiken. Ook de betonlook verf van L'Authentique is een goede basis voor een sobere en stoere uitstraling a la Hoffz.

 

Heb je een authentiek huis met bijvoorbeeld houten balken. Laat dan de pure schoonheid van de architectuur van het huis zien door de houten balken niet te verven. Breng op de muren een lichte kalkverf aan en je hebt een mooie lichte sobere basis. Sober wonen kan ook in een lichte woning gerealiseerd worden. Laat de architectuur van het huis zijn schoonheid blootleggen. Hierna breng je de verdere nuance aan met het materiaal gebruik. Mooie matte linnen stoffen, ruw hout en aardewerk zijn een must voor deze stijl. Denk groot. Sober betekent ook 'Less is More'. Dat houdt in dat de meubels authentiek en groot mogen zijn. Een grote bank, houten salontafel of bankje, eettafel, eetkamer stoelen, sidetable, kast en lampen. Een mooie culturele mix van decoratie is de finishing touch. In een sober huis is een overvloed aan decoratie overbodig.

Het merk Hoffz is een goed voorbeeld waarmee je een landelijke, natuurlijke en sobere sfeer in je woning brengt. Het zijn de natuurlijke oneffenheden in de materialen van Hoffz die er voor zorgen dat er een eigen verhaal verteld wordt. Een goede basis geeft al heel veel sfeer. Woonaccessoires komen beter tot zijn recht als ze een verbetering geven aan het complete plaatje en betekenis krijgen. Steek bijvoorbeeld een paar mooie magnolia kunst takken in een pot. De kunstcactus is geeft ook een geweldig resultaat, met als bijkomend voordeel dat hij niet prikt. 

Volg ons ook op Facebook - www.facebook.com/woonwebwinkelHouseDressing

 

Bron foto: www.brookgiannetti.typepad.com. Detail of an inner space of the “Kanaal complex”, Antwerp, interior design by Axel Vervoordt

 

 

© 2013 - 2024 HOUSE-Dressing.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel