Hergebruiken en vintage vs rariteiten kabinet

Hoe eenieder zijn woning inricht is heel persoonlijk. De een houdt van modern industrieel, de ander van een landelijk of een retro interieur. Ieder mens heeft zijn eigen smaak. Hierover valt nou eenmaal niet te twisten. Van welke interieur stijl je ook houd, we hebben allemaal wel een meubelstuk of woonaccessoires die we eigenlijk helemaal niet vinden passen in ons huis, maar ook niet willen weggooien. Het object valt letterlijk uit de toon. Wat doe je ermee?

De trend van nu is hergebruik, recycling. Weggooien kan altijd nog. We willen allemaal een steentje bijdragen aan een beter milieu. Met een modern woord heet dit ecodesign en met een hip woord vintage. Kortom, het gaat over het hergebruiken van woonaccessoires. Een oud gedateerd meubel heeft een geschiedenis en wordt daardoor juist interessanter en mooier. Het verhaal achter het object. Hoe zorg je er nu voor dat het ook nog eens mooi toont in je moderne, romantische of naturel basic interieur. Hieronder vind je een paar leuke suggesties.

Tip:

1. Creëer een mini museum. Tegenwoordig heb je glazen boxen of stolpen waar je bijvoorbeeld beeldjes, kopjes of boeken in kan zetten. Zodra het achter glas staat wordt het geheel al een object.

2. Een bijzonder meubelstuk wat een totaal andere stijl heeft als jouw interieur kan juist een geweldig effect geven. Een oude klassieke bank in een modern huis kan een eyecatcher zijn en het hele interieur karakter geven. Soms heb je wat lef nodig, maar het resultaat kan verbluffend mooi en interessant zijn.

3. Zet wat oude en nieuwe accessoires bij elkaar op een tafeltje zodat het geheel een object wordt. De moderne en de oude woonaccessoires heffen elkaar dan op. Het een maakt het ander nog mooier.

Bij HOUSE-Dressing.nl vind u mooie woonaccessoires die uw rariteiten kabinet of mini museum extra toevoeging geven, zoals deze leuke vogelvaasjes van het hippe merk &Klevering.

 

 

Bron: Lilian Kraaij, designinspiration, New England home, alchemy.tumblr.com

© 2013 - 2024 HOUSE-Dressing.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel