Verliefd op de schoonheid van een beni ouarain vloerkleed

Beni Ouarain vloerkleden zijn momenteel erg geliefd in woonmagazines en op pinterest. Dat is ook niet voor niks. De vloerkleden zijn beeldschoon. Beni ouarain vloerkleden vertegenwoordigen meer dan een eenvoudige garantie van de oorsprong. De naam Beni Ouarain komt van het gelijknamige dorp Beni Ouarain wat ligt in het Midden-AtlasgebergteZe zijn het symbool van een hele cultuur en onthullen geheimen van vrouwen uit Berber stammen die hun verschillende ervaringen in geometrische patronen vertalen.

De patronen vertellen over het leven, werk en emoties. Volgens de traditie maken Berber vrouwen een tapijt voor elke belangrijke gebeurtenis, zoals een bruiloft of een zwangerschap. Het ontwerpen van een tapijt vereist veel aandacht, concentratie en geduld. De Berber vrouwen besteden meestal enkele seizoenen aan het maken van een tapijt. Beni Ouarain kleden typeren zich in natuurlijke ivoorkleurige basis met donker bruin, zwarte of grijze motieven. De ketting- en inslag draden zijn van 100% wol. Na het knopen wordt het kleed in zijn geheel wordt gewassen met zeep, waarna het tapijt in de zon wordt gedroogd en heerlijk zacht aanvoelt. 

De mooie primitieve en volkse motieven maken de vloerkleden perfect toepasbaar in hedendaagse moderne minimalistische interieurs. Ze worden standaard geleverd met één zijde geen franje en de andere zijde een gevlochten franje. Hoewel de tekeningen standaard zijn worden de kleden handgemaakt / handgeknoopt met 100% wol. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken.

Meer kelim en vintage kleden vind je ook bij HOUSE-Dressing/kleden

© 2013 - 2024 HOUSE-Dressing.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel