Fijn, zo'n bohemian huis.

De Bohemian woonstijl is  een heerlijke veelzijdige woonstijl / levensstijl en ademt een relaxte en zomerse sfeer uit. Omdat de Ibiza huizen meestal met kalk wit zijn geverfd is de basis wit en koel. Gebruik bijvoorbeeld voor een witte basis de levendige kalkverf van Láuthentique. Kalkverf breng je aan met een blokkwast waardoor strepen en vegen zichtbaar blijven.

De witte basis wordt vervolgens gecombineerd met natuurlijke materialen als bamboe, hout, rotan en riet. De lichte natuurkleur van hout en bamboe geven het geheel een open, rustige en luchtige look.  Omdat de basis rustig is kan je mooie contrasten maken met etnische gekleurde kussens, plaids, accessoires en meubels van natuurlijke materialen uit o.a. Marokko, bali en India. Bij de  veelkleurige Boho stijl  combineer je verschillende kleuren met elkaar, zoals oranje, roze, rood, turquoise, blauw, groen. Je kan ook verschillende aardetinten bij elkaar kiezen voor een warmere sfeer. Wil je echt rustig houden, kies dan b.v. blauw-wit of wit-grijs. Eigenlijk kan je qua kleur alle kanten op.

  

Kleur aanbrengen kan heel goed met mooie gekleurde kussens en mooie tapijten. Om het geheel aan te kleden kan je mooie etnische woonaccessoires gebruiken. Heb je mooie souvenirs uit verre oorden. Gebruik deze dan als accessoire. Mooie exotische planten en cactussen zijn in deze stijl een must. Zet ze b.v. in groepjes bij elkaar voor een mooi jungle effect. Je kan de planten ook mooi ophangen in mooie plantenhangers. Om je bohemian huis sávonds ook gezellig te hebben heb je goede verlichting nodig die in de stijl past. Kies dan b.v. voor een hanglamp met een natuurlijke uitstraling. B.v. een hanenmand lamp, of bamboe lamp.

          

Houd je niet zo veel van veel kleuren dan kan je ook een sobere Bohemian stijl kiezen. De basis is het zelfde maar de accessoires zijn licht en ingetogen. Het Ibiza gevoel krijg je bijvoorbeeld door de extra kwastjes aan de kussens en vloerkleden, of de vergrijsde print op het kussen. In een sobere Bohemian stijl staan de meubels meer centraal. Gebruik ook voor deze stijl veel blank hout, bamboe, riet en rotan.

                                                       

De bohemian stijl kan je ook doorvoeren in de tuin. Door met veel planten en natuurmaterialen te werken zoals een bamboe loungebank, bamboe lounge stoelen of een bamboe tuintafel met bamboe stoelen bereik je al een groot effect. Een paar mooie kussens op je loungebank en het vakantie gevoel is gauw bereikt.

 

 

© 2013 - 2024 HOUSE-Dressing.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel