Eclectisch wonen. Hoe doe je dat?

Een woontrend is de eclectische woonstijl. Eclectisch betekent “het beste uitkiezend”. De term wordt meestal gebruikt om aan te geven dat er in een werk, bijvoorbeeld een gebouw, verschillende stijlen door elkaar gebruikt zijn.

Eclectische wonen betekent dus dat je een subtiele combinatie maakt van moderne en oude meubelstukken met stijlelementen. Bij een eclectisch interieur heeft een moderne uitstraling de overhand.

Het is chique en het toont lef en avontuur om je huis niet compleet in dezelfde woonstijl te stylen. Een uitgebalanceerd interieur wat lijkt op een toonzaal is niet bepaald persoonlijk of spannend te noemen. Het is dus een absolute meerwaarde om aan een modern, strak interieur een paar oude of curieuze elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi, versleten spiegel of een doorleefde houten tafel. Een Afrikaans beeld of een antieke vaas is ook prachtig als contrast. Een item waar een verhaal achter zit is altijd goed. Hierbij kun je denken aan een erfstuk of vondst / souvenir. Het kunnen brocante of echt antieke accessoires / meubels zijn.

Tevens kan eclectische wonen budgetair erg aantrekkelijk zijn. D.m.v. een oude kast of stoel als eyecatcher bespaart u veel geld. Knap eens een oud kastje op en zie wat het doet met uw interieur. Wat leuke nieuwe meubels erbij en het begint al een uniek en verrassend interieur te worden. Let wel: Belangrijk is dat de items als eyecatcher / object gezien worden. De objecten moeten mooi of bijzonder zijn. Pas daarbij dus wel op met overdaad, want dat schaadt. Kringloopwinkels of antiekmarkten zijn zeer geschikt voor het vinden van mooie items welke perfect passen in een eclectische interieur. Een beetje lef en out of the box denken is wel nodig om een eclectische inrichting te creëren. Meer mooie voorbeelden van eclectische interieurs vindt u op mijn Pinterest pagina.

Voor de mooiste nieuwe woonaccessoires moet u zeken een kijkje nemen bij LLofs ConceptStore, Westzijde 84 in Zaandam


Source: - Lilian Kraaij  -  EmmasDesignblog - blog.thepages.com - ochre.net - expensivelife - marcheldens.com

Getoonde producten

Banken 
Krijtverf
Betonlookverf
Hanglampen
Vloerlampen
Spiegels

          

© 2013 - 2024 HOUSE-Dressing.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel